Reflektionsdagbok.

Väg framåt

Börja med att fundera över vart du ska, vilken väg du ska gå. Vad vill du göra?

Exempelvis:  Köpa bil, börja studera, ta körkort, skaffa arbete, flytta hemifrån, resa o.s.v.

Din väg, ditt mål, dit du vill. Om du väljer exempelvis att  börja studera. Fråga dig då  dessa frågor och skriv ner svaren på dem.

Vad leder det till? Leder det till något bra eller dåligt för dig och någon annan? På sikt:  får jag ut något av detta eller är det bara en ivrig och rolig idé för stunden?

Återvändsgränder.

Dålig sömn, skuldbeläggande, stress, misslyckanden och ångest.

Dessa är känslor som kan komma om man har för bråttom med att fatta beslut, om du fattar fel beslut när saker tar tid och du hittar på massa nya projekt under tiden du väntar med att ditt första beslut ska gå framåt och du vill ha resultat på en gång.

Farthinder

Acceptans

Reflektion

Känslor kopplat till det du gör och det som händer.

Vad kan du göra för “må bra” saker under tiden  medan du väntar på att ditt/dina projekt ska gå framåt?

Varför tolkar du omtänksamhet som ett krav? Om någon ber dig titta på en uppgift av ren omtanke vad är det som får dig att känna att det är ett krav.

Omtanke är att planera klokt, att ta hänsyn till omständigheter och ge möjligheter till att bemästra olika situationer. Fundera på om omtanke verkligen är en ”stressor ”eller om det är kärlek

Tänk på att en omtanke  inte är några förväntningar på att du ska prestera utan mer en möjlighet för dig att se problem som kan bli längre fram. Som du inte tänker på nu och som kan blir kaos då. Detta för att någon annan påminner dig eller informerar dig om något. Tycker du fortfarande att en omtanke är dålig?

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *