Folktro, voodoo och magi. Existerar det verkligen? Min upplevelse är denna.

Tänk dig nu tillbaka till den tiden då kvinnor brändes på bål eftersom dem sades vara häxor. Jag tror att bakom denna historia så finns det dem som använde sin makt och ritualer så det ställde till det för samhället. Tyvärr var det många oskyldiga som drabbades. Men det var säkerligen samhällets egen lösning  för att stoppa dessa maktutövanden. Om du åker till Haiti eller Afrika har du säkerligen hört talas om Voodoo och svart magi? Man talar inte om sådant. För det man inte talar om existerar inte. Men du har hört talas om häxor, kloka gummor, gubbar, voodoo och annan tro, visst då? Du har väl gjort som jag? testat att dra av kronbladen från prästkragen samtidigt som du räknat ramsan: älskar, älskar inte älskar osv. När jag och min kärlek träffades för ca 24 år sedan, när vi var nykära sprang vi omslingrandes och hoppade på K brunnar. K stod för kärlek och skulle vi trampa på en A brunn så betydde det otur för vår kärlek och den skulle Avslutas genast! Tillsammans sprang vi där omslingrandes hand i hand fnittrade och letade efter K brunnar. Kysste varandra hejdlöst när vi hittade en K brunn. Vi stod där och skrattade:”  du måste stå på K brunnen hålla om mig hårt och säga att vår kärlek är evig. Viskade jag till honom. Vi säger det samtidigt, då kommer det att vara vi för evigt!  Sådant är kanske skrock att tro på? Men det finns det som är betydligt allvarligare och har en helt annan påverkan på oss.

 Det handlar om magiskt tänkande. Folktro och kärleksmagi låter romantiskt? Men på riktigt handlar det om att påverka och försöka få kontroll över en annan människas känslor. En annan benämning på detta är svartmagi. alltså olika metoder som riktas mot en annan person i syfte att påverka och få makt över den personens vilja. Jag träffade en person en gång i tiden som var så otroligt skiftande i humöret, han sade så konstiga saker och verkade komma på sig själv i vissa meningar hur tokigt det lät och vara fundersam över varför han sade som han gjorde. Det finns så mycket mer i det här som jag aldrig skrev om. Otur är en del av våra liv, men vad är normal otur och vad finns det för olika sätt att kontrollera oss med? Alla har vi vår egen uppfattning, tro och kanske till och med erfarenhet.

Så här skriver en utförare.

Svart magi är när någon avsiktligt använt sig av en ritual i syfte att skada eller på annat sätt ställa till det för någon annan. 

Hur utför människor en förbannelse över någon?”
Inom alla kulturer finns både magiska ritualer och mildare sätt, som att önska illa eller sända onda tankaronda ögat eller ond tunga (skvaller, förtal, lögner) för att lägga en förbannelse eller förgöra en person, ett djur eller en plats.

// LR

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *