Jag är innovatör, inspiratör, tänkare och samlare med hundra ideér.

Vad är det då jag samlar på?

Jo livserfarenheter och sanningarna bakom dem.

Jag är trebarnsmamma var av till, två pojkar med NPF problematik Den mellersta sonen hade trotssyndrom. Det är en resa utan dess like med konflikter och ständiga utmanande beteenden. En ung mamma som har haft ett utmanande föräldraskap. Jag är också farmor till Estelle, Lea och Theodor.

Som förälder

Jag har kämpat många år med att få skolan att fungera. Eller…. egentligen vill jag nog säga att jag mer har kämpat för att min son ska trivas och fungera i en skola som aldrig förstod problematiken. På senare år ut mot arbetsmarknaden för problemen fortsätter även när barnen slutar skolan. Min kamp blev till ett brinnande intresse för att hjälpa våra barn och ungdomar då jag har sett baksidan när hjälp och stöd inte finns. Baksidan som blir psykiskohälsa, droger, utanförskap och suicid.

Jag har drivit föräldrars byråkrati genom föreningen Föräldrar som bryr sig. Jag var projektledare för Orka och Funka som var ett projekt för att göra NPF- målgruppen och deras föräldrars röster hörda. Jag arbetar även inom arbetsmarknadspolitiska uppdrag med målgruppen.

Andra idéer

Jag skapar nu en plattform för att våra barn ska få förutsättningar till en bra framtid med möjligheter till arbete….. åtminstone förutsättningar. Jag har kraschat 3 gånger och drabbats av utmattningsdepressioner kopplade till familjesituationen, men även andra situationer. Ja! jag har en genomlevd historia men jag har en enorm kapacitet att reparera mig.

Något fint kanske händer!

Nu vill jag skapa förståelse genom att beskriva hur vi föräldrar har det med våra tonåringar. Vi som så ofta blir anklagade för att ha ouppfostrade barn, utskällda och utfrysta av andra föräldrar som har barn som fungerar. Jag vill göra detta genom igenkänning och med glädje.

Det går lättare att skapa förståelse när människor känner igen sig men inte känner sig utpekade. Därför är det viktigt att skapa metoder och jag har bland annat utvecklat vägledningskorten/strategi korten. Jag vet att dom bara är så wow! Jag är på gång med min bok och lösningen är nära. Jag är innovatör och har en miljon idéer om hur vi kan skapa och bevara psykisk hälsa för personer med NPF och utmattning.


Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *