Lär känna dig själv och kartlägg ditt nuläge.

Jag arbetar till vardag som coach och handledare. Det har jag gjort i 7 år nu. Före det så arbetade jag med processer och gjorde yoghurt. Och innan det så arbetade jag med service ut mot artister som Lars Winnerbäck, Lena PH, Carola, Andreas Jonsson KENT mfl. Sedan har jag ett arbetsliv före det och det är som allt möjligt inom vård och städ. Jag har alltid varit väldigt ihärdig. Just för att ha tråkigt är väldigt tråkigt. Men om någon frågar mig i dag så är det väldigt lugnt och skönt att bara vara och ha lite tråkigt. Men, livssituationen gjorde att jag blev sjuk och gav mig istället ofantligt massa kunskap. Sådant jag vill dela med mig av. Jag har specialiserat mig på orsakerna till utmattning och psykiskohälsa. Därför är en naturlig del i mitt arbete att kartlägga sig själv och komma till någon sorts insikt att veta vart man har sig själv. Denna övning skickar jag ut så att personen själv får komma underfund med saker och ting själv. Människan måste själv komma till insikt och bli medveten om vad den har för mycket och lite av i sitt liv. Det är först då en person är villig att börja arbeta med sina förändringar. Medvetande/klargöra och den egna insikten föder acceptansen att börja sin förändring.

Här kommer du på ett enkelt vis få lära dig att kartlägga ditt nuläge.

Anledningen till att du ska lära dig kartlägga ditt nuläge, är för att bli medveten om hur det faktiskt ser ut i ditt liv just nu.

Det är en av de viktigaste bitarna i personlig utveckling, och är ofta en ögonöppnare.

Kartläggningen av ditt nuläge är grundstenen till att få inre ro och harmoni.

Den behöver du göra för att du lätt ska kunna få mer energi över i slutet på dagen.

Uppgiften tar max några minuter och du behöver ha ett papper och en penna till hands.

På ditt papper skriver du i punktform det som finns med i ditt liv. Rent fysiskt eller bara i tankarna spelar ingen roll, men det som tar upp din energi helt enkelt. (positivt och/eller negativt)

Ex.

Arbete

Barn

Partner

Intresse

Vän eller vänner

Städning

Matlagning

Renovering

Nu ska du rita en cirkel och dela in dina punkter i var sin tårtbit i cirkeln. Var så ärlig som möjligt när du gör dina tårtbitar.                                            

Nu har du skapat dig en överblick av ditt nuläge.  

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *