Livet och minnen

”Den dyrbaraste skatt du äger är de hemligheter ditt hjärta bär”

Det händer saker som gör att jag måste stanna upp och göra sådant jag inte förut kunnat föreställa mig. Sådant man aldrig tänkt på innan och som man tror, är självklart. Att personer och människor alltid ska finnas.

Livet förändras så drastiskt när någon blir sjuk och när människor försvinner ur tiden.

Jag försöker att inte tänka så mycket utan mer bara leva och ta dagen som den kommer. Jag försöker ta hand om mig på bästa vis genom att söka upp situationer och relationer som får mig att må bra. Jag vill försöka att inte älta det förflutna. Det som har varit har varit och genom att ta ansvar för relationer och situationer finner jag en viss förståelse, till varför saker och ting blev som det blev. Mitt barndomshem väcker så många minnen till liv. Det väcker en saknad av en tid som inte längre finns. Det väcker både glädje och sorg. Glädje över det som var bra och sorg när jag påminns om det som inte alls var bra. Den senaste tiden har varit så konstig. Jag väntar på något som aldrig kommer. Denna väntan kanske är ödet? Den har liksom stoppat mig och min framfart som person. Det kanske finns en mening om, att allt inte ska vara så perfekt och utstakat? Man kanske bara ska göra utan att tänka? Jag har ju förstått det, att man inte kan planera allt och alla eventualiteter. Oavsett vad, så händer det alltid nya saker som formar ens val i nuet och det kan man ju inte förutse i förväg. Jo jag vet att jag är den som kan välja min väg och vart jag ska hamna. Men, just nu känner jag mig inte riktigt komplett. Alla bara försvinner och du är fortfarande inte här. Jag vet vad det är som får mig så ur balans och handlingsförlamad. Men, jag vet också vad jag behöver. Jag behöver fokusera mer på mig och mina talanger och det jag bidrar med. Jag blev ganska glad för jag fick så positiv feedback av en väldigt intelligent person, en sårbar sådan men med en hög självmedvetenhet. Hen sa

”Även fast jag slutar hos dig nu så vill jag spara dina kontaktuppgifter och kunna ta kontakt med dig när jag mår bättre mentalt. Jag har fått så mycket positivt och du bidrar med så mycket kunskap och vägledning. Du förstår människor och vet vad som behövs för att göra det bättre för andra. Är det okej för dig”

Dom orden gjorde mig väldigt glad. Dom orden får vägleda mig när det är jobbigt. Jag ska sätta min tillit och tro på mig själv. Dessa ord som hen gav mig läggs i min mentala positiva mapp. Jag har sagt det förr jag är en samlare. Jag samlar på positiva ord, sanningar och vackra minnen.

/LR

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *