Tankarna och annat.

Jag vet inte vilken känsla jag har inom mig. Den är nog okej. Jag skulle nog vilja påstå att jag klarar mig. Bättre än vad jag först trodde. Jag pratade med en kvinna som levt i ett förhållande där hon blivit utsatt för psykisk och fysisk misshandel. Det är just sådana berättelser som  berör. Dock blir jag inte särskilt imponerad av att läsa alla kämpande föräldrars berättelser. Vi alla föräldrar är superföräldrar på ett eller annat sätt och många av oss kommer få ta ett tuffare ansvar. Om det så är över våra barn, vår sambo eller våra föräldrar som bli gamla, det återstår att se.

Jag behöver nog berätta en sak. Jag har gjort något dumt. Ja det är sant! Det är ju  så att vara mig och fångas så väldigt mycket i en känsla. När jag har lite tråkigt, inser jag att jag borde så mycket. Men, nej glöm det! jag har inte startat flygbolag! Jag har anmält mig till en utbildning och ska nu studera till konst terapeut.

Jag har gått i tankarna länge på att göra något mer. Brukar ha det som en årlig hobby att vidareutveckla mig. Så jag diskuterade lite med min sambo att jag ville börja dreja och hittade en 5- dagars kurs i en idyllisk miljö i Skåne. Jag fick en idé om att starta ett krukmakeri i Ystad och har faktiskt gjort en liten design av en snygg skål. Jag började räkna lite på kostnader och min pappa frågade om inte Orka och Funka samt Nya Positiva Framsteg räckte? Så det blir alltså inget krukmakeri för min del. Däremot har jag inte lagt ner planerna om att dreja.

Tillbaka till Konsterapi, att använda sig av bilder och skrivandet för att komma åt känslorna på djupet. Jag ser detta som något mycket värdefullt i mitt arbete med människor. Jag fick också en extra Puch när jag läste alla fina arbetsgivare omdömen som jag har och den kredit som jag dagligen får av mina deltagare.

Jag måste erkänna att jag kan tycka att livet har behandlat mig lite orättvist, det har jag ju sagt förut.

Men jag börjar förstå syftena med allt som händer. Det är för att det ska lösa sig till det bästa. Det absolut bästa kommer när vi minst anar det. Och du förresten! Jag hoppas du kommer tillbaka med en förklaring någon dag. Jag skulle aldrig ödslat så mycket tid och tankar om du sagt att allt var bra. Men du sade aldrig det. I alla fall…

Orka och Funka och Nya Positiva Framsteg. Jag har ju haft delarna till ett konstverk som är unikt och ganska finslipat. Jag har nästan alla delarna och nu ska jag bara se hur jag sätter ihop dem. Jag pratar om en plattform som människor i vårt samhälle behöver. Men det har kommit massor av fina idéer som jag varsamt försöker sätta ihop. Boken!, ja den ligger hos formgivaren. Den första formgivaren blev mycket sjuk i c även fast hon var tredubbla doser. Efter co fick hon flera utmattningar och är sjukskriven och har ännu inte kommit tillbaka.

Så! jag har haft lite otur med denna bok. Sedan är det dom där pengarna som saknas. Dock har vi fått lite mer sponsring så det går framåt med snigelfart. Jag vet inte hur jag ska göra med denna bok? Jag skrev klart den maj 2021 och sedan har vi korrekturläst den, ett antal vändor och  illustrerat bilder o.s.v. Det är ju mycket jobb som jag har lagt ner på den tillsammans med andra också så klart. Samtidigt som jag har jobbat, begravt mamma, tagit hand om vilsna barn och mycket mer. Boken är bra säger dem som har läst manuset. En mycket annorlunda och behövlig bok och det är sådant som krävs för Adhdare. Boken ger mig en del ångest eftersom vissa människor i ens förslutna kan få en att kräkas. Jag menar inte honom. Han är alltid den bästa, alla andra är näst bäst.

Jo sedan har vi en del andra söta saker. Kommer snart 🙂

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *