Ärlig, lojal och äkta. Hur ska man vara?

Jag söker mig till lugnet och det vackra när jag drabbas av mental överhettning och handlingsförlamning. Ja du vet när man har svårt att se sina möjligheter och val.

Jag har ändå tur för jag har någon som älskar mig villkorslöst, som ser min trötthet och som kan leda mig på rätt väg igen. Han har en förmåga att leda mig till platser där jag finner lugn och harmoni. Där jag hittar min drivande kraft att förändra negativa beteenden genom att bara vara och låta dem mogna.

Han känner mig och vet mycket väl om hur jag fungerar. Han som känner mig är väl medveten om, när mina känslor undertrycks och inte får komma till uttryck. Han vet hur mycket lidande det skapas för mig. Jag behöver lugn och ro. För det är i lugnet jag kan se bortom det uppenbara och hitta dolda sanningar och få kontakt med min intuition. Jag menar att jag hör vad som sägs, jag läser blickar och kan också vara lyhörd för det som aldrig sades.

Jag älskar vackra miljöer. När jag säger att något är vackert behöver det inte vara exklusivt och dyrt. Det kan vara naturen, det kan vara på landet eller uppe i ett träd. Vackra miljöer är där det finns lugn och ro, att låta tankar och känslor sväva fritt. Jag är en människa som tar åt mig och jag kan göra det ganska mycket…ibland. Människan över lag är väl kanske så att vi påverkas starkt av andra människor i nuet? Skillnaden är kanske vilka minnen vi har från längre tillbaka.

Bakom våra reaktioner och handlingar. Här i ligger sårbarheten hos mig och säkert många andra som söker efter det äkta och sanningen. Jag kan inte påstå att sådana människor är särskilt sårbara även fast svek är deras akilleshäl. För människor har lätt för att säga att andra människor med öppet sinne och som visar sin sårbarhet. Är de som är svaga.  Jag tycker att ärliga människor är något särskilt och det är sådana jag dras till. Det syns på avstånd vilka dem är.

Oftast väldigt karismatiska, självständiga, bestämda, ärliga och raka i varje situation. Jag skulle också vilja lägga till oberoende. Den kombinationen av egenskaper och erfarenhet föder också attraktion. Människor som lyssnar på andra men som har all kunskap inom sig och vet vart dem står. Även fast andra har åsikter så vet dem att det, dom tror och känner är rätt. Sådana människor som gått igenom något slags inre genombrott. De som tar ansvar över sitt handlande och de som är medvetna om sina reaktioner och vet grunderna till varför de reagerar som de gör.

Men framför allt de som ärligt kan stå upp och förklara orsakerna till deras reaktioner och grundinställningar utan att kränka den andre när denne presenterar sin sanning och upplevelse. Jag är väl medveten om att dessa människor som kan stå i sin egen styrka utan lögner, också är människor som andra har fördomar om. Just för att dessa människor kan vara sig själva utan stöd från andras medhållande. När andras önskningar bara är en illusion så har en annan individ kommit längre på sin mentala resa här på jorden. Det skapar avundsjuka och rivalitet. Avundsjuka skapar drama, osämja och lögner.

Jag brukar därför vara noga med, i arbeten att aldrig bli riktigt nära vän med någon. Jag brukar också be om att få avstå, att höra på två kollegors irritation på varandra. Sådant som skapar drama och intriger och lite osynligt tvingar oss att bestämma vilkens parti vi ska ta. Jag brukar också väldigt tidigt be om att slippa höra, om hur de känner i olika lägen. Just för att den andre personen ber mig om ett väldigt stort ansvar. Den förmedlar information till mig som jag kanske inte vet vad jag ska göra med. Kanske är det något som påverkar mina känslor? vilket i sin tur innebär att jag har ett behov av att berätta för någon?

Därför väljer jag noggrant ut det människor jag umgås med. Dom är ytterst få, men dom är mina vänner. De är likasinnade och vi har ett ömsesidigt förtroende för varandra. Det jag vill säga är att jag har blivit bränd på många människor som har svikit mig väldigt mycket. Jag släpper inga människor inpå livet. Just för att det finns människor som gör allt för att förstöra för andra på grund av avundsjuka. Sådana som hittar på ,ljuger, manipulerar och visar upp ett falskt jag. En riktig vän har inget behov av att förmedla vad jag tycker och känner till någon annan. Om jag har ett behov av att uttrycka något till någon gör jag det själv. Mina vänner är väldigt få men äkta.

LR

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *