Därför är andlighet en viktig del av livet för att bevara psykisk hälsa.

Jag minns när jag satt med en medarbetare på öppenvården. Vi hade samtal med behandlaren och jag var där som hens arbetsgivare. Innan mötet började, studerade jag en tavla som var broderad  med Sinnes ro bönen.

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Lite eftertänksamt frågade jag behandlaren om dem gjorde  deras klienter religiösa. Han svarade mig med att säga ”Nej Linda däremot andliga och det är att hitta sitt, det man mår bra av och utvecklas av”

Dessa ord funderade jag på länge och var tvungen att ta reda på lite mer om skillnaden mellan religion och andlighet. Jag känner att människor som inte utvecklat sitt medvetande blir livrädda när man nämner andlighet och tror att man ska börja hallucinera. Eftersom jag är en sökare och där mina kraschar/ livskriser och depressioner gett mig så mycket erfarenheter. Har jag kommit långt i min utveckling. Jag lyssnar också på en del kunniga vägledare med mycket kunskap. Dock är jag otroligt noga med att bara ha några vägledare och där jag känner en stor igenkänning  till min egen utveckling.

Jag lyssnade på en podd som förklarade vad religion var och jag kan köpa den förklaringen. Enkelt förklarat är religion ett koncept. Där det finns en struktur i hur saker ska utföras. Det finns en gud, fler eller profeter, som man ska tro på och budord som man ska förhålla sig till.

Andlighet är något större. Det är inte bara att hitta det man mår bra av, utan även hitta sig själv och sin medvetenhet. För mig är det konstigt att man ska säga till andra människor hur dem ska leva och vad som är sant eller falskt.

Varje människa har sina upplevelser och utvecklas av sina erfarenheter. Jag är ingen motståndare till religion. Det kan säkert vara bra för dem som behöver. Men den ger ingen utveckling och eftertanke till filosofin. Jag älskar filosofi! Sedan finns det också något som heter det ”nyandliga”

Det mellanting mellan dessa två för människor som har insett något men inte vad riktigt. Kanske är det häxkonst tarot osv Men även i detta nyandliga så blir folk mästare och delar sina ideologier. Det blir lite fel. Man kan dela verktyg men inte tala om vad som är rätt eller fel för varje människa. Många nyandliga tror på en del energier och vibrationer, men säger att de negativa och mörka inte finns. Det säger ganska mycket att de inte har fått den kunskapen än och erfara de negativa vibrationerna.

Andlighet är omfattande personlig utveckling

Livets situationer utsätter oss. Inte för att skapa problem utan för att visa oss möjligheterna till något vi inte sett, upptäckt eller trott varit möjligt.

Inom religion finns budord.  Även inom det andliga finns budskap eller om vi ska kalla det ledord. Ledorden skiftar beroende på vem som lärt ut olika metoder. Jag ogillar budskap för dem är luddiga, men ack så vackra! Jag behöver visdom för det är sådant vi inte vet, och det talar många gånger om på vilket sätt vi ska göra det vi inte vet. Jag kan förstå att budord eller ledord hjälper oss människor att hantera livet.

Andlighet har alltid funnits hos människor. Andlighet är att få kontakt med medvetandet. Jag har under mitt liv sett 4 döda människor. Studerat dem och då förstått vad en själ är. Jag minns när jag såg min farfar när han var död. Det var inte längre farfar utan det var bara ett skal.

Det var då jag insåg vad en själ var och att den existerar. Utan en själ finns inte möjligheten till liv. För själen är energin av  vårt psyke, förmåga, förnuft, minne, perception, känsla, tänkande, karaktär och medvetande. Det är vad själen är. Detta är så klart ett känsligt ämne och en del kan ta hemskt illa vid sig. Man behöver bara acceptera och förstå att vi människor är olika och har kommit olika långt i vårt medvetande. Man brukar säga att människan talar oftast sanning, men utifrån sin utvecklingsnivå

Jag gillar inte heller ordet andlighet och skulle nog vilja använda ett annat begrepp. Andlighet innebär att  då följer man sig själv och sitt medvetande. Man blir sin egen ledare och vet vad som är det bästa för sig själv. Man kan se sina egna behov på ett sätt och hitta sin egen väg. I självkännedom lär man känna sitt ego som är en viktig del i när man utvecklar sitt medvetande. Det är därför det blir så viktigt att förstå allt för att  underlätta kriser i livet.  Man utvecklas förändras och vågar möta nya saker

 Man  kan också se allt där det befinner sig. Man är närvarande i sig själv, tar ansvar för sitt liv. Man har sin  djupare inre känsla, stillhet och kontakt med allt. Att vara medveten gör att vi lättare känner oss lyckliga och nöjda. Vi kan se på andra människor och  förstå och veta  att du också har erfarenhet av glädje och smärta precis som jag. Då finns ingen tävlan eller behov av att bekräfta att jag har haft det jobbigare än dig. När man har denna medvetenhet föds  en större förståelse för medmänsklighet.

Med det sagt: Andlighet är vackert och människor som har kommit till den nivån på sin utveckling av medvetandet. Dem litar också på sin förmåga av viljekraft och motivation.

// Linda

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *