Gott slut!

Sista dagen på året och jag vet inte vad jag ska tycka om 2021? Det var inte mitt år tror jag….

Det var så mycket som hände och så mycket som fattades. Jag väntade på något som aldrig kom och jag hade lite svårt att se något positivt med livet. Jag använde mig av magiskt tänkande och tänkte: ”Om jag köper nya blommor eller om jag byter ut det så kommer det att hända” Ingenting hände förutom mer tråkigheter. Det är först nu som en livsgnista har tänts och livet börjar bli ganska normalt igen. Hela 2021 befann jag mig i en dvala, funderandes över många obesvarade frågor.

 Men nu känner jag att livet och glädjen börjar komma tillbaka. Jag vet inte hur livet kommer bli för Corona är ju fortfarande kvar och ska man inkluderas i samhället behöver man ju ha vaccinpass. Ska man vara en människa som är värd lika mycket som andra så krävs vaccinpass. Det känns som om det kan bli mycket motstånd, uppror och missnöje under 2022. Vi får helt enkelt se vad 2022 bjuder på.

Så vad ska jag göra för mig själv?

 Jag tror att jag har fått nya tankar och ideer till mig, som en sorts mental klarhet. Ett helt år i grubblandes med att fundera på varför folk, är som dem är. Det har gett mig perspektiv på att sanningen ÄR. Att saker som legat i det omedvetna nu har kommit upp till ytan. Det är med blandad sorg och glädje jag ser på den.

 Jag har mål i sikte… faktiskt ganska många sådana. Jag kommer sikta på mod, kraft och utveckla min kreativitet. Jag ska påminna mig själv om succén  när motgångarna försöker stapla ut hinder för mig. Jag ska fortsätta att följa mitt hjärta och göra det jag brinner för och det som faktiskt är jag. Inte vad andra önskar och vill. Jag inser att om jag ska kunna självförverkliga mig själv så behöver jag följa mina drömmar och önskningar. Det känns som jag levt lite för mycket med att vara andra människor till lags. Jag ska börja tänka mer på mig själv. Jag ska också bryta mig loss från sådant som stoppar mig och tar min energi. Att inte låta andra styra mina beslut blir också en viktig del av 2022.

Jag behöver nog också veta att 2022 även kan bestå av motgångar. Att faktiskt veta det, hjälper mig att hålla mig flytande i  hårda tider. Det lät nästan som katastroftänkande? Jag menar mer komplexa situationer som kommer i det dagliga livet. Jag ska fortsätta framåt. Använda både mina styrkor och svagheter när dem behövs. Jag vet att acceptans är en stor del av livet för att känna sig mer tillfreds med sig själv. Den biten blir en utmaning. Eftersom jag helst vill vara immun mot smärta och sådant där lidande som skapas av andras handlingar. Men å andra sidan hur ska den lilla människan kunna avancera och förändra om vi inte är med om sådant som andra förorsakat? Av erfarenheter och livets situationer lär vi oss.

Så hur ska jag möta 2022?

Med Öppenhet, tillit, våga ta lite risker, mod att stå på mig, frihet, oberoende, kreativitet, att hitta lösningar på problem och  ha resurser när livet kräver det.

Tänk på att: ett språng i sin utveckling är att  lära sig lyssna till sitt eget hjärta. Lyssnar du på ditt hjärta och dina önskningar?

Kom ihåg att vara tacksam och stå med öppet hjärta, visa kärlek till dem som visar kärlek till dig. Var rädd om dem som du mår bra av visa att dom är viktiga.

Jag önskar dig ett gott slut på 2021 och ett Gott Nytt 2022!

Slutet gott allting gott!

Linda

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *