Livet

Livet är i ständig rörelse och bara för något är självklart i dag är det inte det om några år. Du kan lova en annan människa ditt hjärta, dina ord och din värld. Men i slutändan blir det sällan så. Hörde du vad jag sa? Det blir väldigt sällan så. Visst vore det tryggt och enkelt att ha livet i samma rullor och mönster? Men så är inte tanken med livet. Vi är väl medvetna om att det inte finns någon bruksanvisning för livet. Vi vill alla vara framgångsrika, få goda möjligheter, hitta emotionell och ekonomisk stabilitet och i allmänhet leva ett välmående liv. Medan vi vill allt det där så förändras livet ständigt. Man springer där och försöker hitta allt det där man önskar sig, samtidigt som jorden snurrar. I takt med att världen förändras glider allt undan för våra ögon.

Även fast du kanske har en tydlig plan inför framtiden så blir det sällan så. Hur börjar vi egentligen leva på riktigt? Den ständiga påminnelsen som vi får i vår stressade värld.

En strävan om att komma i balans och attrahera det liv vi vill ha och mycket mer. Oavsett hur mycket vi vill en sak så är det är också så att det kommer många tillfällen, då vi inte kan välja hur vi vill ha våra liv. Man behöver kanske förstå att livet är en resa med olika mellanlandningar och destinationer? Tänk också på att varje nytt möte med en ny människa eller en ny situation också ger en ofantligt mycket kunskap i form av erfarenheter så väl positiva som negativa. Jag har också märkt att de mest negativa upplevelserna också är de som vi senare har mest användning av.de som präglar och formar oss och ger oss en rejäl skopa empati och styrka. Jag fick frågan en gång av en fin människa. Han samlade på frimärken och han undrade om jag samlade på något. Lite eftertänksamt svarade jag. Ja jag samlar på sanningar och det som är positivt.

När jag säger det positiva så menar jag vackra ord, kommentarer och meningar som någon har sagt till mig och som har fått mig att växa eller bli glad på ett eller annat vis. Jag har en alldeles särskild mental mapp och den plockas fram de dagar den hårda kritikern inom mig påverkar mig för mycket. Det har faktiskt ganska bra effekt på mig tillsammans med musik som jag gillar. Det kan ändra om min sinnesstämning och tro på mig själv totalt. Jag har också en tacksamhetsbok som jag skriver upp saker för dagen som jag är glad över. Inga världsliga nyheter utan det lilla och det enkla. Alla positiva ord, kommentarer och det jag åstadkommer formar min historia och påminner mig om den jag är. Dessa mentala mappar ger mig styrkan att stå upp för mig själv i olika situationer. Det är också mina mentala mappar som driver mig och de påminner mig om mitt egen värde. Min vägvisare och motivation i livet.

Du förtjänar din egen kärlek.

Behandla dig själv väl.

Respektera dig själv för att göra bättre val.

Var inte beroende av andra för att göra dig lycklig.

Önskan att vara sig själv.

Att värdera sig själv för att skrida till handling.

Andras åsikter är inte din verklighet.

Några tips på hur du kan bli bättre på att vara rädd om dig själv.

Samla positiva ord, kommentarer och meningar som handlar om dig och vad du har gjort. Det påminner och uppmärksammar dig om, vad det är som du har åstadkommit och hur värdefull du är.

Samla på människor som får dig att må bra och värdesätter dig. På så vis kommer du skina som en diamant och känna dig speciell.

Prata med dig själv och för positiva inre dialoger. Ca 5 minuter om dagen.

Anpassa ditt beteende till andras reaktioner.

Ta andra vägar och dörrar som dyker upp några gånger i livet. När du använder din drivkraft och lägger ditt engagemang på din passion, utvecklas du som människa. Det föder bekräftelse i sig.

Sortera bland vänner och bekantskapskrets. Minst 1 gång om året för att vara säker på att du inte har någon i ditt nätverk som drar ner och förgör dig.

Avsluta relationer som får dig att må dåligt även om det gör ont nu så blir det bättre sen.

Sov och vila när du behöver.

/LR

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *