Min son är en medveten individ.

När han var 5 år sade han detta. När jag blir stor, kommer du alltid att finnas? Vi ska väl bo ihop hela livet du och jag mamma? Vi började prata och jag svarade.

” jag kommer finnas här så länge jag kan. Min uppgift är att lära dig sådant som du inte vet och försöka att ge dig det du behöver för att klara dig själv i framtiden. Så att du kan göra likadant till dina barn”

Han tittade förvånat på mig och sa: ”Ska jag också få en tjej som tar hand om mina barn? Hur visste pappa att du var så bra, mamma? Det finns många människor här där vi bor. Hur kan jag veta att min tjej är bra för mig och mina barn? Hur ska jag veta om min tjej kommer att vara snäll”

Jag blev förvånad över hans funderingar. Barnet hade otroligt djupa tankar och funderingar och resonerade en del med sig själv.

Vi är en del av något större och i slutändan vävs det ihop till något vackert

Jag har försökt att lära mina barn att vara sin egen, trots att det är en tuff kamp. Att vara den där människan som de vill vara trots att livets resor innebär olika möten med människor som kommer göra avtryck på olika vis i livet. Vi är ju en del av något mycket större som trots sina plågsamma öden vävs ihop och blir något vackert i slutändan. Att se det positiva och göra om situationer genom att vara medveten och inkännande leder i slutänden till magiska under. Andra skulle kalla den här filosofin att vara sann mot sig själv? Att vara sann mot sig själv är, alldeles för luddigt och säger inte någonting om hur jag borde göra och vara. Jag som är bokstavlig tolkar det mer som. Jag ska inte ljuga för mig själv!

Enklare uttryck behåll rättigheten att vara du.

Lyssna! lär känna dig själv, dina behov och ta hand om dig själv. Utsätt dig inte för personer som tar din frihet eller identitet. I samma stund som du förlorar din frihet har du också förlorat din identitet. Tyck om det som ger dig positiva känslor och ta hand om det. På så vis ger du dig själv den där kärleken och uppmuntran som du behöver. Om du förstår dig på dig själv kommer du enklare att känna igen det som du vill ha och ta in sådant i ditt liv.

Det går inte att köpa sig fri från sorg, smärta och besvikelser.

Sorg och ensamhet, kommer stundvis att vara följeslagare genom våra liv. Den kommer att knacka på din dörr, lite då och då. Det är inget unikt i sig, det är något som kommer drabba alla någon gång och det är en scen som oftast ingår i livet….. för alla. Somliga upplever mer sorger och besvikelser. Det enda du kan styra över är ditt eget handlande och agerande. Men det kommer även finnas situationer som gör att dessa känslor och upplevelser kommer ändå. Då behöver du ha resurserna att agera och göra det som är bäst för dig. Du behöver ha vetskapen med dig att livet kan ses som en tågresa med olika tåg och hållplatser. Du kommer att åka många olika tåg och på det tåget du känner dig hemma. Det vill säga där du känner dig älskad och mår bra både i magen, hjärtat och hjärnan. Att den miljön får dig att känna dig hel och att du utvecklas, på alla plan. Där kan du känna dig nöjd. Sedan behöver du också veta. Det som du en gång kände dig nöjd med är inget som behöver vara konstant. En dag kanske du vaknar och inser att det liv du har nu kanske inte alls överensstämmer med den livsplan du hade för 15 år sedan. Du vill vidare. Den här gången kanske det inte är du som blir sviken. Utan du är den som får någon annan att känna sig sviken. Det är dennes läxa. Just för att livet är föränderligt och varje individ har olika svårigheter att jobba med.

Ingen kan lova dig att du kommer vara lycklig hela livet. Du kan heller inte lova att göra någon annan lycklig hela livet. Du kan läsa hur många böcker du vill, plöja igenom diverse föreläsningar om hur du blir en lycklig och en bättre människa. Det kommer ändå komma stunder då du möter sorg rädsla och förtvivlan. Det du där emot behöver veta är att det är så livet fungerar och kommer vara. Genom de sår som du får genom dina livserfarenheter kommer du också lära dig att hantera situationer så att de inte blir så smärtsamma. Genom dina resor kan du vara en otrolig kunskapskälla till andra som bara är i början på sina oupptäckta destinationer. Besvikelser kommer du att erfara i livet. Dessa gör ont men de behöver inte förändra dig och din värld, så länge du har resurserna att förstå dig själv och ta hand om dig själv. Sorg och sådant som drar ner ditt mentala kommer du också att erfara. Den perfekta människan finns inte. För alla är här på sin resa genom livet på jorden och alla har vi kommit olika långt. Men vi har samma mål. Att ta ansvar över våra liv och vårt handlande. Komma lite längre på vägen och utvecklas och bli bättre på att hantera svårigheter.

Vägledare- tankenötter

Är jag lycklig här där jag är i dag?

Mitt liv som jag har nu, får det mig att leva och existera?

Gör jag det som får mig att leva och utvecklas? Eller lever jag bara för att, göra någon annan nöjd?

Vilken plan har jag för att börja vara min egen?

Behöver jag be någon om ursäkt?

Kom ihåg det här

När någon eller något dyker upp i ditt liv var uppmärksam på din känsla. Vart känner du energin? I magen, hjärtat eller hjärnan?

Detta behöver du vara uppmärksam på för att veta vad som dränerar dig på energi och vad som ger dig energi.

Står du i valet mellan två saker, två människor, två något – stanna upp och lyssna till ditt hjärta så kommer du veta vad du ska välja.

 Gäller valet två människor välj den andra, för hade du verkligen älskat den första hade du inte lämnat hjärtat öppet för den andra!

/ LR

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *