Ser du på dina situationer utifrån egots eller utifrån själens ögon?

Att bli medveten handlar om så mycket och en viktig aspekt är att inte vara slav under andras krav. Åh det är inte medfött, men något som jag lärde mig redan som mycket liten. Att skilja på rätt och fel genom andras reaktioner.

Nå väl jag är inte ett dugg bättre än någon annan och har också slavat i medberoende perspektivet i åratal innan jag började studera mig själv grundligt. Att leva för att hjälpa andra att må bra är att gå miste om sig själv. Inte så lite heller… utan rejält. Det är egentligen inte så konstigt att en sådan som JAG faller i sådana fällor. Det sitter djupt rotat i barndomen.

“Om ingen vill ha mig behöver jag bevisa att jag är tillräckligt bra för att bli och vara älskad”. Slav under belöningar för att få det där erkännandet. Det krävdes många år av forskning och självstudier. I ganska unga år, gick jag igenom förvandlingarnas tid som ännu tickar på. När livets trygga murar och invanda tankesätt rasar inser vi  att något nytt är på väg in. Det är oftast en enorm resa som vi behöver göra för att förstå och acceptera motgångar i livet. Inte minst att veta att våra handlingar inte alltid är orsakerna till andras känslor.

Det spelar ingen roll hur mycket vi anstränger oss för att lära oss livets läxor i förväg. Vi kommer se på situationen utifrån den medvetande nivå vi har tillgång till.

Egot och själens ögon, det är våra synsätt att se saker och ting på. Om du väljer att betrakta dina situationer genom egots ögon kommer du se situationerna med ångest. Det är då vi klandra oss själva. Att betrakta situationerna genom själen innebär att vi ser varje svår situation från möjligheternas perspektiv. Själen ser våra situationer som en resa med processer och accepterar att vi gör våra resor oavsett om de gav förödande konsekvenser elelr inte. Själen ge dig ett större perspektiv på dina upplevelser. Att upplevelserna blir någon form av gåvor och välsignelser. Du kommer att märka det om du betraktar livet utifrån själen och inte egot.

En av själens fina egenskaper är just glädjen och när vi kan känna glädje kommer vi komma i  kontakt med förmågan självmedvetenhet.

// Linda R

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *