Villkorslös kärlek.

Kris och lidelse tvingar oss människor att pröva nya sätt att närma oss livet på. Och jag tänkte på det i möten med andra människor. Då de utmärker sig genom sin intelligens, finkänslighet, intuition och hur väl de verkar “passa in” i tiden de lever i.

Åh det är sådana människor jag dras till. De som så förnuftigt försöker finna sin plats i världen. Som den känsliga människa som jag själv är så noterar jag  varje litet intryck och gest som återspeglas i den andres personlighet.

Det är också värt att noterat att jag känner igen dessa människor på deras ögon, sätta att prata och inte minst i hur de förmedlar sin lärdom av livet. Just för att de tror på sina egen levda erfarenheter. I sökandet efter att finna sin plats i världen upptäcker man snart att ett liv långt ifrån lyx och glamour, är det som prioriteras och inspireras och jag kan inte riktigt sätta fingret på var känslan kom, när detta blev så oviktigt.

Det enda viktiga är att få ett liv där jag ges möjlighet till reflektion, tankar, lugn och ro. Men å andra sidan  är jag den där skapande människan med passion till att förändra och förverkliga det som är mitt kall. Jag skulle nog kunna säga att jag har en enorm vilja och kapacitet att kunna sätt mig in i andras känslor och situationer.

Jag blir verkligen berörd av andra människors resor med sig själva. Det skapar en passion att vilja förändra. Ja jag skulle nog också väldigt gärna vilja säga att jag förlåter människor. Men inte med all enkelhet i världen. Jag har ändå haft turen att genom livets resa fått uppleva den genuina kärleken mellan mitt hjärta och någon annans hjärta.

Oavsett om något inte är officiellt så finns ett hemligt förbund där vi blottat känslorna och oss själva. Jag tror att när vi funnit den renaste form av kärlek där en annan människa ger oss och vägleder oss i den samtidigt som vi själva gör detsamma. När vi vet och känner att varje tanke och beröring är så kraftfull att den läker oss. Det är något speciellt med det.

När man mött en person som är i samma tankeprocesser och där telepatin är konstant. Och även fast avståndet är en evighet i från varandra så känner man ändå den varma kärleken som pratar mellan två hjärtan och till sig själv. Det är en underlig känsla när inte fysiska kroppar behöver förmedla kärleken utan det händer utanför mellan två världar. Det är när vi fått uppleva den kärleken i en förening med en annan människa. Det där speciella ögonblicken som ger den renaste form av kärlek och healing.

Det är då vi kan se värdet i oss själva och uppskatta det. Då vet vi också vad det innebär att älska sig själv, älska andra och bli älskad. När kunskapen om den villkorslösa kärleken och självmedvetenhet föds.

Villkorslös kärlek

Känslan som är bättre än kärleken och som ger oss nycklar till låsta hjärtan. Den där personen som kommer med en enorm värme och kärlek och som utstrålar en trygghet. Där två personer släpper in varandra utan rädsla och där ni båda kan vara er själva. Där ni känner er hemma. Den där unika personen som är någon alldeles särskild och där värmen från en tröstande kram, ett kärleksfullt ord ger styrka för att orka med livets svårigheter.

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *