Jag sätter i hop utbildningar till SIUS, arbetsgivare, sociala företag och till dem som behöver kunskap.

NPF är en funktionsvariation som det har börjat pratats om mycket. Man vill synliggöra sprida kunskap och väcka debatter. Det är många föräldrar nu som har fått nog. Det är så…saker måste göras och ske. Dock undrar jag vart föräldrarna är? vi som har vuxna barn. För problemen försvinner inte efter skolan. Alla unga vuxna med NPF har inte den turen att dem har en förälder eller släkting som driver eget företag och har råd att anställa dem.

Vi har en grupp människor, som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av olika omständigheter, kanske betygen? Kanske för att de inte klarar av kraven på arbetsplatser som neuro typiska människor gör. Det är ingenting de pratar om och det märks oftast inte. Deras svårigheter är osynliga men begränsningarna skapar diverse konsekvenser som att  inte kunna behålla ett arbete och bli accepterad på arbetsplatsen. Man försöker finna lösningar genom arbetsträning och diverse olika saker. Men problemen kommer kvarstå så länge vi inte arbetar med det som är kärnan till problemet för individerna. Det handlar inte bara om att så ett frö och placera det i trygga miljöer. Det handlar   om en kombination av det nämnda tillsammans med så mycket mer.

Jag och två till föräldrar sätter nu ihop en utbildning till arbetsgivare, SIUS och de som coachar och jobbar med dem ut mot arbetsmarknaden.

// Linda

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *